De historie van ons bedrijf,

een reis van passie en vooruitgang.

Geschiedenis

De geschiedenis van Van Driel begon op 1 januari 1973, toen het Brabantse familiebedrijf werd opgericht door Martien van Driel. Aanvankelijk verzorgde hij het vervoer voor een sociale werkplaats met slechts een paar auto's, gespoten in de kleuren geel en bordeauxrood.

In 1987 droeg Martien het bedrijf over aan zijn zonen Maarten en Hein. Onder hun leiding versnelde het bedrijf zijn groei, waarbij in de jaren 90 zeven andere bedrijven werden overgenomen. Tegelijkertijd kozen steeds meer zorgorganisaties, het onderwijs en de overheid voor de diensten van Van Driel, waardoor het bedrijf landelijk actief werd.

Groei en professionalisering in de jaren 2000

In de jaren 2000 zette de groei stevig door, wat leidde tot een verdere professionalisering van Van Driel en een wijziging in de bekende huisstijl. Rond 2014 rijdt het bedrijf met witte wagens met de inmiddels bekende kleurenbalk.

2019 was een bewogen jaar, waarin opnieuw een taxibedrijf werd overgenomen en Hein ernstig ziek bleek te zijn. Als gevolg hiervan moest hij de beslissing nemen om het bedrijf te verlaten. In 2020 overleed hij.

Het 50-jarig bestaan in 2023

In 2023 viert het bedrijf zijn 50-jarig bestaan en is het uitgegroeid tot een van de grootste logistieke spelers in personenvervoer in Nederland. Wij verzorgen onder andere leerlingenvervoer, personeels- en groepsvervoer, rolstoel- en ziekenvervoer, taxi- en luchthavenvervoer, touringcarvervoer en autoverhuur. Met een uitstekende reputatie, 1.000 goed opgeleide collega’s en een modern wagenpark van 900 voertuigen, is het bedrijf klaar voor de toekomst. Het stokje is inmiddels overgedragen aan de derde generatie: dochter Maddy en zoon Maurits nemen het leiderschap over van hun vader Maarten.

 Verhalen van #teamvandriel 

 Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over werken bij Van Driel? Wij helpen je graag verder!